Tonfisklimpa med grön sås
Ingredienser
2 förpackningar tonfisk Rio Mare Naturale 160 g
3 potatisar
2 msk riven Parmesanost
2 ägg
en stor knippa persilja
3 sardellfiléer i olja
1 msk kapris
125 g tjock yoghurt
2,25 msk extra jungfruolivolja
späd sallad
salt
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Koka skalad potatis, pressa sedan i en potatispress när de fortfarande är varma, lägg i en skål, tillsammans med 1 ägg, parmesanen och den avrunna tonfisken.
Sätt ugnen på 200°.
2. Finfördela tonfisken med en gaffel och blanda med de andra ingredienserna till en jämn smet.
3. Lägg blandningen på ett ark aluminiumfolie, forma den till en limpa, rulla ihop den i folien, tillslut ändarna väl och tillaga den i den varma ugnen i cirka 30 minuter.
4. Koka ägget medan limpan tillagas. Mixa det kokta ägget tillsammans med persiljan, sardellerna, kaprisen, oljan och saltet, blanda ihop med yoghurten till en sås.
Låt tonfisklimpan svalna, skär sedan i bitar och servera den garnerad med såsen och några späda salladsblad.