Kroketter med tonfisk och blomkål
Ingredienser
för 4 personer:
1 blomkålshuvud
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
1 knippa gräslök
en halv vitlöksklyfta
1 ägg
mjölk
50 g riven pecorino romanoost
havssalt
svartpeppar
ströbröd
jordnötsolja att steka i
1 blomkålshuvud
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
1 knippa gräslök
en halv vitlöksklyfta
1 ägg
mjölk
50 g riven pecorino romanoost
havssalt
svartpeppar
ströbröd
jordnötsolja att steka i
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Koka blomkålen i saltat, kokande vatten. Krossa sedan blomkålen med en gaffel till en puré, och blanda med den smulade tonfisken.
2. Hacka gräslök och vitlök, tillsätt sedan till blomkålen tillsammans med osten och ett uppvispat ägg. Tillsätt någon msk mjölk och nymald svartpeppar.
3. Låt blandningen vila en halvtimme i kylskåp, forma sedan små kroketter, rulla dem i ströbröd och stek i rikligt med olja. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera & njut varma!