Citrondoftande tonfisk på späda blad
Ingredienser
4 personer:
2 x 160 g Rio Mare tonfisk i olivolja
200 g späda salladsblad
1 knippe rädisor
1 ekologisk citron
1 knippe persilja
20 g skalade och rostade mandlar
50 g extra jungfruolivolja
salt & peppar
2 x 160 g Rio Mare tonfisk i olivolja
200 g späda salladsblad
1 knippe rädisor
1 ekologisk citron
1 knippe persilja
20 g skalade och rostade mandlar
50 g extra jungfruolivolja
salt & peppar
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Skiva rädisorna tunt. Rör ihop saften från en halv citron, rivet citronskal, lite olivolja och peppar. Marinera rädisorna i några minuter.
2. Fördela salladsbladen på fyra tallrikar, ringla över olivolja och salta efter smak. Lägg på delad tonfisk och de marinerade rädisorna.
3. Toppa med mandlar och citronskal och servera direkt.