Omelett med tonfisk, gräslök och mozzarella
Ingredienser
för 4 personer:
300 g mozzarella
6 ägg
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
2 msk riven Parmesanost
en stor knippa persilja
2 vårlökar
lite extra jungfruolivolja
salt
peppar
300 g mozzarella
6 ägg
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
2 msk riven Parmesanost
en stor knippa persilja
2 vårlökar
lite extra jungfruolivolja
salt
peppar
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Skiva vårlöken fint och låt fräsa i en stekpanna med lite olja och en nypa salt.
2. Finhacka persiljan, lägg den i en skål med de knäckta äggen och lite salt och peppar. Vispa blandningen kraftigt i någon minut, tillsätt vårlöken när blandningen är riktigt skummig.
3. Tärna mozzarellan. hetta upp en stekpanna med lite olja. Häll i äggblandningen, sänk värmen och rör om tills äggen börjar stelna.
4. Tillsätt mozzarellan och den avrunna tonfisken, jämna ut ytan och låt stelna och ta färg på mycket låg värme, vik sedan omeletten och servera den genast varm, fluffig och gyllene.