Linguine med tonfisk och ärtor
Ingredienser
för 4 personer:
350 g linguine
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
1 morot
1 stjälk selleri
½ gullök
200 g tinade gröna ärtor
1 mogen tomat
2,25 msk extra jungfruolivolja
en knippa persilja
salt
350 g linguine
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
1 morot
1 stjälk selleri
½ gullök
200 g tinade gröna ärtor
1 mogen tomat
2,25 msk extra jungfruolivolja
en knippa persilja
salt
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.
2. Rensa grönsakerna, tärna moroten och tomaten, skiva sellerin, finhacka löken och hacka persiljan.
3. Fräs grönsakerna, utom persiljan och tomaten, i en stekpanna med oljan, tillsätt ärtorna, låt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt, tillsätt den tärnade tomaten, den avrunna tonfisken samt persiljan, ta av från värmen efter cirka en minut.
4. Låt pastan rinna av, tillsätt ragun och servera genast.