Zucchiniblommor fyllda med tonfisk och ricotta

Ingredienser

för 4 personer:
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
12 zucchiniblommor 
200 g ricotta
en knippa persilja
2 msk riven Parmesanost
1 ägg
2 msk mjöl
4 msk mjölk 
olja att fritera i
salt

Stampa Ricetta

DELA RECEPTET MED DINA VÄNNER

PRODUKT SOM ANVÄNDS

Tonfisk i olivolja

Upptäck mer

Tillagning

    1. Blanda den avrunna tonfisken, ricottan, parmesanen och lite hackad persilja .

    2. Ta bort pistillerna från blommorna, tvätta dem försiktigt och fyll dem med tonfiskblandningen. Vispa ägget med mjölet, en nypa salt och späd med mjölken så att man får en krämig smet.

    3. Sänk ner de fyllda blommorna i den krämiga smeten och fritera dem i rikligt med kokande olja tills de är gyllene och knapriga. Låt blommorna rinna av på hushållspapper och servera dem riktigt varma.

DE MEST POPULÄRA RECEPTEN