Zucchiniblommor fyllda med tonfisk och ricotta
Ingredienser
för 4 personer:
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
12 zucchiniblommor
200 g ricotta
en knippa persilja
2 msk riven Parmesanost
1 ägg
2 msk mjöl
4 msk mjölk
olja att fritera i
salt
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
12 zucchiniblommor
200 g ricotta
en knippa persilja
2 msk riven Parmesanost
1 ägg
2 msk mjöl
4 msk mjölk
olja att fritera i
salt
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Blanda den avrunna tonfisken, ricottan, parmesanen och lite hackad persilja .
2. Ta bort pistillerna från blommorna, tvätta dem försiktigt och fyll dem med tonfiskblandningen. Vispa ägget med mjölet, en nypa salt och späd med mjölken så att man får en krämig smet.
3. Sänk ner de fyllda blommorna i den krämiga smeten och fritera dem i rikligt med kokande olja tills de är gyllene och knapriga. Låt blommorna rinna av på hushållspapper och servera dem riktigt varma.