Panzerotti med tonfisk och scamorza
Ingredienser
för 4 personer:
500 g färdig bröddeg/pizzadeg
120 g rökt scamorza
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
6 soltorkade tomater i olivolja
basilika
1 liter jordnötsolja
peppar
500 g färdig bröddeg/pizzadeg
120 g rökt scamorza
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
6 soltorkade tomater i olivolja
basilika
1 liter jordnötsolja
peppar
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Hacka den rökta scamorzan grovt, lägg den i en skål tillsammans med den avrunna och sönderdelade tonfisken, tomaterna skurna i filéer och den hackade basilikan, smaksätt med lite peppar.
2. Kavla ut degen med en kavel till cirka 2 mm på höjden, skär den i rundlar på 6 cm diameter, använd till exempel ett glas. Täck rundlarna med en duk och låt jäsa i 20 minuter.
3. Kavla på nytt ut varje rundel till cirka 12 cm i diameter. Fyll varje rundel med 1 riklig matsked fyllning, stäng igen den som en halvmåne, pressa igen kanterna noga med hjälp av tänderna på en gaffel.
4. Stek panzerotti i olja tills de är gyllene. Lå dem rinna av på hushållspapper och servera dem riktigt varma.