Paprikor fyllda med vildris och tonfisk
Ingredienser
för 4 personer:
3 förpackningar tonfisk Rio Mare i olivolja 80 g
2 medelstora röda paprikor
300 g vildris
1 msk kapris
1 knippa mynta
4 sardellfiléer i olja
1 vitlöksklyfta
1 vårlök
1 apelsin
salt
3 förpackningar tonfisk Rio Mare i olivolja 80 g
2 medelstora röda paprikor
300 g vildris
1 msk kapris
1 knippa mynta
4 sardellfiléer i olja
1 vitlöksklyfta
1 vårlök
1 apelsin
salt
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Koka vildriset i saltat vatten. Krama ur kaprisen, låt sardellerna rinna av, hacka kaprisen grovt tillsammans med sardellerna, vårlöken, vitlöken och myntan, tillsätt sedan tonfisken i bitar, saften och det rivna skalet från apelsinen.
2. Halvera paprikorna, ta bort skaftet och kärnorna och sänk ner dem i kokande vatten i någon minut tills de är lätt kokta.
3. Häll av riset och låt det kallna, tillsätt riset till den hackade blandningen, fyll sedan de väl avrunna paprikorna med blandningen.
4. Lägg de fyllda paprikorna i en ugnsform och sätt in dem i ugnen cirka tio minuter så att fyllningen blir lätt knaprig.