Panzanella med tonfisk


Ingredienser
för 4 personer:
300 g dagsgammalt bröd
2 förpackningar tonfisk Rio Mare naturell 160 g
2 tomater
4 rädisor
1 stjälk selleri
1 färsk vit lök
80 ml extra jungfruolivolja
2 msk rödvinsvinäger
färsk basilika
salt
peppar
300 g dagsgammalt bröd
2 förpackningar tonfisk Rio Mare naturell 160 g
2 tomater
4 rädisor
1 stjälk selleri
1 färsk vit lök
80 ml extra jungfruolivolja
2 msk rödvinsvinäger
färsk basilika
salt
peppar
Stampa Ricetta

Tillagning
1. Skär det dagsgamla brödet i skivor och lägg det i kallt vatten i någon minut. När det har sugit åt sig ordentligt, krama ur det och smula det .
2. Skär tomaterna i små klyftor och rädisorna, sellerin och löken i tunna skivor. Tillsätt basilikan som har sönderdelats med händerna. Tillsätt grönsakerna till brödet, smaksätt med salt, peppar, oljan och droppa över vinägern.
3. Låt tonfisken rinna av, dela den i bitar och tillsätt den till resten av ingredienserna. Blanda väl, lägg upp panzanellan på tallrikar och dekorera med några basilikablad.