Pasta med pesto, tonfisk och mozzarella
Ingredienser
4 personer:
1 x 160 g Rio Mare tonfisk i olivolja
350 g valfri kort pasta
200 g Granarolo Mozzarella
1 mogen tomat
50 g extra jungfruolivolja
2 nävar basilikablad
2 msk pinjenötter
30 g riven Granarolo Quattrocento eller Parmesan
1 msk krämig färskost
salt
1 x 160 g Rio Mare tonfisk i olivolja
350 g valfri kort pasta
200 g Granarolo Mozzarella
1 mogen tomat
50 g extra jungfruolivolja
2 nävar basilikablad
2 msk pinjenötter
30 g riven Granarolo Quattrocento eller Parmesan
1 msk krämig färskost
salt
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
2. Skölj basilikan och mixa med olivolja, Quattrocento, färskost och pinjenötter. Smaka av med en nypa salt och justera tjockleken med en till två matskedar pastavatten.
3. Skär Mozzarella och tomat i tärningar, blanda dem med avrunnen tonfisk.
4. Häll av pastan och smaksätt den med pesto. Fördela i fyra tallrikar och toppa med tonfisk, tomat och Mozzarella. Servera genast.