Pizza med tonfisk, röd lök, körsbärstomater och oregano
Ingredienser
för 1 pizza:
500 g färdig pizzadeg
2 förpackningar tonfisk Rio Mare Chilipeppar 80 g
1 mild röd lök
300 g mozzarella
200 g körsbärstomater
4,5 msk extra jungfruolivolja
en tsk oregano
salt
500 g färdig pizzadeg
2 förpackningar tonfisk Rio Mare Chilipeppar 80 g
1 mild röd lök
300 g mozzarella
200 g körsbärstomater
4,5 msk extra jungfruolivolja
en tsk oregano
salt
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Värm ugnen till 210° och skär mozzarellan i små tärningar.
2. Smörj en ugnsform för pizza, bred ut degen och tryck ut den med fingertopparna, smörj degen med lite olja.
3. Skär tomaten i 4 delar och lägg ut dem på degen, skär löken tunt och lägg den på pizzan, tillsätt mozzarellan i tärningar, tillsätt en nypa salt, komplettera med oregano och ganska generöst med olja.
4. Sätt in pizzan i den varma ugnen och grädda den i cirka 20 minuter. Lägg tonfisken på pizzan bara några minuter innan pizzan är färdig för att den inte ska bli för torr.