Riskroketter med tonfisk och mozzarella


Ingredienser
300 g ris
1 lök
1 liter buljong
3 msk olivolja
200 g mozzarella
1 förpackning tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
2 ägg
150 g krossade tomater
en nypa oregano
olja att steka i
2 ägg
mjöl
ströbröd
salt
Stampa Ricetta

Tillagning
1. Hacka löken fint, låt den fräsa i en stekpanna med olivolja, tillsätt 100 g krossade tomater och oregano. Tillsätt riset, låt det ta smak, tillsätt buljongen lite i taget och låt det koka upp, rör om ofta, resultatet ska bli en ganska torr risotto. Ta av riset från plattan, rör i ett helt ägg och låt riset kallna.
2. Låt tonfisken rinna av, lägg den i en skål, tillsätt den tärnade mozzarellan och de krossade tomaterna som finns kvar.
3. Lägg cirka en matsked kallt ris i handflatan, tillsätt lite tonfisk- och mozzarellafyllning, stäng till genom att forma en rund boll så att fyllningen blir kvar inuti. Fortsätt på samma sätt tills ingredienserna är slut.
4. Vispa ägget som är kvar i en skål tillsammans med en nypa salt. Rulla kroketterna först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Stek kroketterna i mycket olja så att de blir gyllene och krispiga, låt dem rinna av på hushållspapper och servera dem varma.