Spaghetti alla tonfisk


Ingredienser
4 personer:
1 x 160 g Rio Mare tonfisk i olivolja
350 g spaghetti
2 purjolökar
2 äggulor och 1 helt ägg
2 msk riven Granarolo Quattrocento eller Parmesan
2,5 msk extra jungfruolivolja
1 knippe persilja
salt & peppar
1 x 160 g Rio Mare tonfisk i olivolja
350 g spaghetti
2 purjolökar
2 äggulor och 1 helt ägg
2 msk riven Granarolo Quattrocento eller Parmesan
2,5 msk extra jungfruolivolja
1 knippe persilja
salt & peppar
Stampa Ricetta

Tillagning
1. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
2. Medan pastan kokar skär purjolöken i tunna skivor och fräs i olivolja i en stekpanna tills de är gyllene. Salta lätt.
3. Vispa äggulor, ägg och Quattrocento i en stor skål. Tillsätt lite pastavatten och fortsätt vispa till en jämn ostkräm.
4. Lägg i den avrunna pastan och rör om. Avsluta med att försiktigt röra ner den varma purjolöken och avrunnen tonfisk i bitar.
5. Strö över rikligt med peppar och hackad persilja. Servera direkt.