Tonfisk med tomater, haricots verts och basilika
Ingredienser
för 4 personer:
2 förpackningar tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
300 g röda och gula körsbärstomater
300 g späda haricots verts
en knippa basilika
1/2 vitlöksklyfta
1 msk färdig pesto
3,5 msk extra jungfruolivolja
salt
2 förpackningar tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
300 g röda och gula körsbärstomater
300 g späda haricots verts
en knippa basilika
1/2 vitlöksklyfta
1 msk färdig pesto
3,5 msk extra jungfruolivolja
salt
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Koka haricots verts i saltat vatten, låt dem rinna av och svalna.
2. Halvera tomaterna och skär halvorna i fyra delar, smaksätt dem med lite olja, salt, tunt skivad vitlök och finhackad basilika, rör om väl och låt ta smak.
3. Lägg de kokta bönorna på tallrikar tillsammans med tonfisken i bitar och tomaterna med sin lag, ta bort vitlöken därifrån.
4. Komplettera med några hela basilikablad och med den olja som är kvar blandad med peston. Servera genast med knaprigt bröd.