Tonfiskhamburgare
Ingredienser
för 4 personer:
2 förpackningar tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
6 skivor formbröd
1 ägg
2 msk grovkorning senap
lite persilja
en vårlök
2 msk majonnäs
extra jungfruolivolja
4 hamburgerbröd
en fast tomat
en handfull groddar eller späd sallad
2 förpackningar tonfisk Rio Mare i olivolja 160 g
6 skivor formbröd
1 ägg
2 msk grovkorning senap
lite persilja
en vårlök
2 msk majonnäs
extra jungfruolivolja
4 hamburgerbröd
en fast tomat
en handfull groddar eller späd sallad
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Skär av kanterna på formbrödet och mixa till mjuka smulor. Lägg smulorna i en skål tillsammans med den avrunna och smulade tonfisken, tillsätt den finhackade vårlöken, persiljan, majonnäsen, senapen och ägget, blanda väl.
2. Forma hamburgare av smeten, hetta upp en stekpanna med lite olja och stek hamburgarna på båda sidorna, vänd dem med en stekspade, så att de blir kompakta och får en gyllene färg.
3. Skär tomaterna i små tärningar.
4. Rosta lätt hamburgerbröden, lägg på tonfiskburgaren, bred på lite grovkornig senap, lägg på några tomatkuber och eller groddar/späd sallad och servera dem med härliga pommes frites skurna i stora klyftor.