Tonfisksås
Ingredienser
för 4 personer:
3 förpackningar tonfisk Rio Mare i olivolja 80 g
200 g krossade tomater
1 liten lök
½ vitlöksklyfta
100 ml vitt vin
en knippa persilja och basilika
3 msk extra jungfruolja
salt
3 förpackningar tonfisk Rio Mare i olivolja 80 g
200 g krossade tomater
1 liten lök
½ vitlöksklyfta
100 ml vitt vin
en knippa persilja och basilika
3 msk extra jungfruolja
salt
Stampa Ricetta
Tillagning
1. Hacka löken och vitlöken fint och, vid sidan om, basilikan med persiljan. Låt löken och vitlöken fräsa i en stekpanna med oljan, när löken börjar ta färg tillsätts vinet, låt det ånga av i cirka 3 minuter.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, salta och låt alltsammans småkoka i cirka tio minuter, tillsätt sedan den avrunna tonfisken och de fint hackade örterna, rör om under någon minut och stäng sedan av plattan.
3. Om du vill, tillsätt gärna ett kuvert saffran till såsen.