Värdefulla resurser för välmående
En guldgruva av proteiner.
En portion avrunnen tonfisk på 100g ger en vuxen mer än 40% av det dagliga proteinbehovet.
Lättassimilerade, så kallade ”ÄDLA” proteiner är grundläggande för att vävnaderna ska kunna bildas, växa och underhållas.
100 g tonfisk i olivolja innehåller 17 g protein, som ökar till 22 g per 100 g om vi låter produkten rinna av, detta är mer än en färsk biff av nötkött av samma vikt.
Om vi nu anser att en vuxen behöver så många gram protein som kroppsvikten i kilo varje dag, är tonfisken en av de bästa lösningarna för att kunna garantera en komplett, korrekt och lätt diet.
Konserverad tonfisk innehåller mineralsalter och viktiga vitaminer för vår organism. Den är rik på vitamin B12 som bidrar till att reducera trötthet, innehåller jod och fosfor som bidrar till energiåtgången hos den normala ämnesomsättningen.